Videoanalyse

Woensdag 15 oktober, een spannende ochtend. Vandaag hebben wij ons interview over de Customer Journey bij Macintosh Retail Group Nederland. Wat het voor mij extra leuk maakt, is dat het bij het onderdeel fashion is, wat betekent: schoenen!! Onder het fashion gedeelte van Macintosh vallen verschillende schoenenwinkels, denk hierbij aan: Scapino, Manfield, Dolcis, Pro, Steve Madden, Brantano, Jones Bootmaker, Intreza en Invito. Wij hebben het interview met de directeur Marketing en eCommerce van Macintosh Retail Group. Behalve een interview met de directeur, mogen wij ook nog praten met de eCommerce manager van Macintosh en een aantal medewerkers van de afdeling eCommerce. Om half 9 zouden wij aanwezig zijn en zou onze afspraak beginnen en wij hebben het geluk gehad dat wij van half 9 tot 11 uur aanwezig mochten zijn en geruime tijd mochten genieten van de specialisaties van de medewerkers en de informatie die zij in hun bezit hebben.

Tijdens het interview hebben wij ontzettend veel informatie ontvangen over hoe zij te weten komen op welke manier de klant de aankoop doet, dus is dit via internet, via de winkel of zelfs een combinatie van? Ook hebben wij ontdekt hoe zij de organisatie op Google inzetten, hoe de klant op de website reageert, of er veranderingen plaatsvinden qua activiteiten op de website wanneer er een actie loopt en dat soort zaken. Behalve deze zaken hebben wij meegekeken met twee online marketeers die werken binnen de organisatie. Zij hebben ons laten zien hoe het versturen van de nieuwsbrief werkt, hoe zij weten wat ze moeten versturen naar welke persoon, wat de reactie van klanten is richting de website en dat soort zaken. Behalve dit hebben wij een kijkje gekregen op het Google Analytics systeem van de organisatie. Helaas voor jullie mogen wij hier niks over loslaten en houden wij dit heerlijk voor onszelf!

Al met al hebben wij deze dat goed inzicht gekregen in de customer journey, hoe de organisatie erachter komt hoe de klant online en offline zijn oriëntatie doet richting schoenen en hoe de organisatie dit ontdekt. Ook hebben wij gezien hoe de klant op de website reageert en of er veranderingen op de website plaatsvinden qua activiteiten wanneer er een actie loopt.

Wij zijn ontzettend blij met de mogelijkheid dat wij hier een kijkje mochten nemen en met de hoeveelheid informatie die wij deze dag tot ons hebben mogen nemen.

Advertenties

4 gedachtes over “Videoanalyse

 1. Beste Anouk, Marcel en Bas,
  We hebben jullie video net bekeken. Hieronder onze review:

  Sterke punten:
  – Goed gemonteerd, goede overloop tussen beelden en stabiel beeld
  – Goed voorbereid: jullie hebben veel informatie gekregen

  Zwakke punten:
  – Het filmpje is niet altijd goed hoorbaar.
  – Niet heel veel afwisseling in beelden

  Verbetertip:
  – Misschien volgende keer de twee heren apart te interviewen, zodat je meer kunt switchen tussen beelden.

  Eindcijfer: 7,5

  Met vriendelijke groet,
  Projectgroep 22

  Like

 2. Jullie hebben een heel interessant en groeiend bedrijf gekozen, waar je veel van kunt leren. Dit is terug te zien in de antwoorden van beide heren, ze weten duidelijk waar ze over praten en dat maakt het interview heel interessant.

  Pluspunten: Jullie maken gebruik van verschillende beelden tussendoor op het beeldscherm, die maken het interview afwisselend en verduidelijken het.
  Tips: Een vraag over hoe zij de toekomst van Customer Journey zien was heel interessant geweest. Verder was niet elke groepslid even goed in beeld.

  Groetjes Simone, Jochem, Ronald en Maartje
  Groep 25

  Like

 3. Je ziet dat deze mannen weten waar ze over praten en het toch makkelijk uitleggen zodat het makkelijk te begrijpen is.
  Ook leuk dat er af en toe verschillende beelden komen voor de afwisseling en in zijn geheel goed gemonteerd.

  cijfer 7,5

  Groep 23

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s