Flickr

Flickr

Wat is Flickr
Flickr is een fotowebsite waarbij je online foto’s kan delen. Het is wereldwijd een van de meest populaire websites voor het delen van foto’s. Het is een webdienst voor het opslaan en delen van digitale foto’s met anderen. Indien je een account hebt, is bevoegd om zijn of haar foto’s te beheren en anderen deelgenoot te maken van de foto’s. (InfoNu, 2006-2014)

Geschiedenis
Flickr is opgericht op 17 juni 2014 door het echtpaar Stewart Butterfield, zijn vrouw Caterina Fake en Jason Classon. Het eerste product dat zij hebben gemaakt was “Game Neverending”. Een online game. Hier is in 2004 een nieuwe mogelijkheid aan toegevoegd, namelijk een omgeving waarin gechat kan worden en waar foto’s gedeeld kunnen worden. Hierdoor hebben de makers de game die ze hebben ontwikkeld aan de kant geschoven en zijn ze verder gegaan met het door ontwikkelen van een nieuwe fotowebsite, genaamd Flickr. Op 20 maart 2005 is Flickr overgenomen door Yahoo. (InfoNu, 2006-2014)

Gebruikers
In onderstaand schema is af te lezen hoeveel gebruikers er in totaal zij op dit social media platform. Hier is aangegeven hoeveel geregistreerde gebruikers er zijn, hoe veel foto-uploads per dag en hoeveel unieke bezoekers Flickr heeft. Aangezien het platform 51 miljoen geregistreerde gebruikers heeft, kan je zeker zeggen dat het een groot en bekend platform is oer de gehele wereld. Ook hebben zij ontzettend veel unieke bezoekers. (Hooijdonk, 2011)

Flickr 51 miljoen geregistreerde gebruikers (2011), 4,5 miljoen fotouploads p/d (2011) 80 miljoen unieke bezoekers (2011)

 

Verdienmodel
Sinds 2012 heeft Flickr een nieuw verdienmodel. Onderdeel hier van is de applicatie voor de mobiele telefoon en tablett die zij hebben ontwikkeld. Deze is namelijk voor 3 maanden gratis te proberen en wordt daarna een betaalde app. Exacte prijzen van de app kan ik helaas niet vinden omdat deze bij mij in mijn telefoon op gratis staat, misschien omdat ik nog de probeerversie kan testen. Ook zijn de pro-accounts verwijderd en zijn er nieuwe betaalopties bij gekomen. Mits je 50 dollar per jaar betaalt, heb je geen last meer van reclames en kan je gebruik maken van een terrabyte aan opslag. Voor bedrijven is er een optie om twee terrabyte aan opslagruimte te ontvangen, dit is wel tegen een betaling van 500 dollar per jaar. (Vleugel, 2013)

Zakelijk gebruik
Er zijn volgens Marketingfacts (2006) verschillende manieren om op zakelijk vlak gebruik te maken van Flickr. Hieronder heb ik een opsomming gemaakt van de verschillende manieren:
1. Adverteren
2. In-foto advertising
3. Productfotografie
4. Integratie van Flickr images
5. Event-support
6. Trendwatching
7. Brandwatching
8. Consumentenonderzoek
9. Inspiratie

Conclusie
Naar mijn mening is dit een erg interessant en populair platform. Jammer dat ik dit niet heb kunnen ontdekken binnen Nederland, maar gelukkig wel over de hele wereld verspreid. Er zijn verschillende verdienmodellen die zij hanteren, die ook erg nuttig zijn en ze plaatsen ook advertenties online. Voor zakelijk gebruik is dit een goed medium, omdat je onder andere kan kijken wat er populair is op dat moment en je kan goed onderzoek doen naar je klanten via dit sociale medium.

 

Bronnen

Hooijdonk, R. v. (2011). Social media facts. Opgehaald van Richard van Hooijdonk: http://www.richardvanhooijdonk.com/social-media-facts-figures-2/

InfoNu. (2006-2014). Flickr populaire fotosite en online album. Opgehaald van Infonu: http://pc-en-internet.infonu.nl/software/41587-flickr-populaire-fotosite-en-online-fotoalbum-van-yahoo.html

Maagt, P. d. (2006, juni 6). Flickr voor marketeers. Opgehaald van Marketingfacts: http://www.marketingfacts.nl/berichten/20060606_flickr_voor_marketeers

Vleugel, D. (2013, mei 22). Flickr heeft een nieuwe androidapp en 1 terrabyte opslag. Opgehaald van Androidworld: http://androidworld.nl/apps/flickr-heeft-een-nieuwe-androidapp-en-1-terabyte-opslaggratis/

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s